Солта срещу заболяванията на кожата


Заболяванията на кожата са често срещани, много трудни за лечение и доста неприятни за хората, които са ги сполетели. Те засягат цялостта, структурата и вида на кожата.

Като най-големият орган на човешкото тяло, кожата е в пряк контакт с различни външни фактори, често водещи до нейното раздразнение. Но освен тях и част от заболяванията на вътрешните органи, могат да доведат до патологични промени по нея.

Екземата е сред най-често срещаните кожни проблеми. При нея се забелязва зачервяване, напукване, сърбеж. В зависимост от фазата, в която се намира тя, обривите могат да бъдат по-деликатни или силно изразени.

Терминът „екзема“ се използва като описание за всички обриви по кожата, но най-често при атопичения дерматит, който е хронично състояние на кожата, започващо обикновено в ранна детска възраст и продължаващо доста дълго време. За някои хора изчезва с течение на времето, а за други това състояние остава през целия живот.

Няма ясна причина за появата на екзема. Смята се, че е комбинация от наследствени и фактори на околната среда. За жалост децата са по-склонни да развият екзема.

Как помага СОЛТА / ХАЛОТЕРАПИЯТА?

Важно при халотерапията е да има пряк контакт между сухия аерозол и проблемните участъци от кожата. Частиците сол имат антибактериално и противовъзпалително действие. Попадайки солта върху кожата, убива всички гъбички, стимулира притока на кръв към клетката и нормализира нивото на ph. Престоят в Солна стая – in Salt издърпва токсините от кожата и подобрява нейната регенерация, чрез въздуха наситен с натриев хлорид.

Имайте предвид, че солната терапия няма да излекува състоянието, а просто помага за облекчаване на симптомите и действа като допълнение за вече назначеното медицински лечения. Халотерапията е 100% натурален и ефективен метод при борбата с кожните проблеми. Не забравяйте, че всяка кожа е различна, така че резултатите варират при всеки човек.

Грижите ли се добре за кожата си? Ако искате тя да бъде гладка и красива, трябва да й обърнете специално внимание!

#halotherapy #salttherapy #saltroom #insaltroom #inSalt #eczema #екзема #халотерапия #солнастая #dermatitis #дерматит

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС СЕГА?