Как работи сухата солена инхалация?


Със сигурност сте чували от бабите и майките си, че като ви потече носа или заболи гърлото, е най-добре да си направите инхалация. Слагате лъжица сол в гореща вода, завивате се с кърпа над димящата купа и дишате с всички сили. Докато започнете да се задушавате или имате усещане, че ще си свалите кожата от лицето. Парната баня и отварянето на порите са допълнителен ефект, макар и да не е търсен в повечето случаи. Носът се отпушва временно, но парата не може да достигне гърлото, бронхите и дробовете, където се корени истинският проблем.

Има и по-модерни методи – инхалатори, в които поставяте вода и медикамент. Там само се вдишва, без да се излага лицето на парата. Знаете ли обаче, че само 20-25% от лекарството достига до долните дихателни пътища, а 70-75% от него се отлагат по устата и гърлото. Отново няма достъп до дълбоките дихателни пътища.

Има и друг напълно естествен метод, отново със сол, но се прави т.нар. суха инхалация. В солната стая in Salt, освен че всичко е покрито със сол и така във въздуха няма никакви бактерии, микроорганизми и замърсявания, към нея е включен високотехнологичен халогенератор, който впръсква във въздуха напълно пречистена сол от медицински клас. Частиците, които циркулират, са с размер 1-5 µm (микрона) и безпрепятствено влизат през носа като достигат до най-отдалечените места на синусите ви и най-тесните участъци на бронхите.

Защо именно суха инхалация? Колкото по-сухи са солните частици, толкова по-хигроскопичен ефект имат върху лигавицата, а това е един от най-желаните ефекти. По време на 50-минутната сесия ще вдишате 600 до 900 пъти и с всяко поемане на въздух частиците ще достигат до дихателните ви пътища. Има доказателства, че сухата солна инхалация пречиства респираторната система в дълбочина и ускорява изхвърлянето на токсините.

Солните частици действат отпушващо на носа, намаляват растежа на бактерии и действат противовъзпалително, възстановяват нормалното извеждане на секрети и слуз, премахват блокажите на алвеолите и усилват имунитета.

Ефективността на сухата инхалация се оценява на 75-98%. Тя е напълно естествена и безопасна за деца на всякаква възраст, а когато се използва като допълваща терапия, усилва ефекта на вече провежданото главно лечение.

В in Salt сме винаги готови да отговорим на всички ваши запитвания и да ви осигурим максимално релаксираща атмосфера, в която да комбинирате лечебните ефекти на солта с 50 минути релаксация и възстановяване на силите. Очакваме ви!

#халотерапия #halotherapy #солнастая #saltroom #salt

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС СЕГА?